BlackBerry 10 Data Consumption: Ne morete jesti svoje torte in imajo to

Želim si, da bi bil večina ljudi podoben meni - pomislite na posledice tega, kar zahtevajo, tako da bodo, ko bodo to dobili, pripravljeni tudi živeti s posledicami. Vidite, v resničnem svetu - ne v svetu Alice - naše odločitve pomenijo, da trgovamo eno stvar za drugo.

Koliko izmed vas se spomni tradicionalne učinkovitosti virov Symbian? Nizko napajani procesorji, dobra življenjska doba baterije in nizka poraba podatkov? No, nekateri uporabniki Symbian so bili pohlepni in vikali za sladkarije in sleekier uporabniški vmesnik. Kar niso upoštevali, je dejstvo, da bodo slepi premiki in druge želje pomenili močnejše predelovalce in pomenijo tudi večjo porabo podatkov. Torej, ali so to upoštevali ali ne, to je bilo tisto, kar so dobili. Nokia Belle, sodobna ponovitev Symbian, ni tako nagnjen k virem kot Symbian, ki smo jih včasih vedeli - in jasno je, zakaj. Če želite bogatejše in težje izkušnje, morate goriti več goriva in dati več mišic.

Zdaj, z uvedbo Blackberry OS in novicami, da novi operacijski sistem in naprave ne bodo izvajali prek BIS (Blackberry Internet Service), ljudje kričijo modre umore. Kaj je narobe z vami? Pritožili ste se, da brskalnik Blackberry ni bil tako bogat, da ne morete pretočno predvajati videoposnetkov in da želite, da se premišljeno premaknete na svoje pametne telefone Blackberry. No, imaš jih! Imate najnaprednejši mobilni brskalnik, imate swipes in poteze, kot je MeeGo, in se premika kot Jagger. Celo Michael Jackson bo zelen z zavisti. Ampak, hej, vse to prihaja po ceni. Vse te težo ni mogoče premakniti nad stiskanjem podatkov BIS!

Prav tako se glasi: kakšna je vaša najljubša aplikacija Cvrkutati na mobilni napravi

Kot sem že večkrat poudaril, ima vsak operacijski sistem svoje prednosti in slabosti. Ko greš za bogatejših, ljubiteljskih stvari, nekaj žrtvuješ. Če se odločite obdržati preprostejšo, staro šolo, se morate odpovedati nekaterim novim okusnim sladkarijam. Ne moreš jesti torto in jo imeti.

Kot sem poudaril v svojem nedavnem članku o proxy brskalnikih (in omrežjih), stiskanje podatkov pogosto pomeni odstranitev bogatejših medijev in funkcionalnosti. BIS je pomenil, da so bili vsi podatki stisnjeni in prešli preko lastnega omrežja BlackBerry. Kot je dejal uradnik BlackBerry, to pomeni slabšo učinkovitost brskanja kot na katerem koli drugem pametnem telefonu. Sedaj vnesete ta novi podatkovno intenzivni ekosistem in ga ni mogoče zagnati z enako varnostjo in stiskanjem. Konec. Odrasti. Sprijazni se s tem.

Tukaj je lekcija: vsakič, ko hočeš nekaj drugega, bo to na račun nekaj. Vsakič. Sedaj imate bogatejši, bolj eleganten BlackBerry OS. Rešite posledice. Sedaj lahko vsi zaprite in začnete načrtovati, kako si lahko privoščite standardne načrte za mobilni internet, da napolnite nove Blackberry 10 pametne telefone, ki jih že shranite za nakup? Kaj je moj?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here