Bizarre izkušnje v Gloworld Customer Outlet

Pred nekaj dnevi sem bil v gloworld vtičnico okoli moje hiše, da vložijo pritožbo glede moje vrstice, ki ne dobijo brezplačne podatke o internetu za polnjenje, kot oglašuje GloMobile.

Nekaj ​​zanimivega se je zgodilo, medtem ko me je posvečal agent za pomoč strankam, ki bi jo radi poklicala gospa Bo.

Gospa Bo me vprašala, kaj je bila moja pritožba, potem sem ji povedal, da ne dobim podatkov o brezplačnem internetu po ponovnem polnjenju moje linije z N200 in več.


Najprej mi je prosila, naj vzamem sedež in počakam nekaj minut, da bi lahko odpravila mojo linijo. Z veseljem sem šel na sedež in mislil, da bo moj primer kmalu rešen. Upoštevajte, da to ni bilo prvič, ko sem to težavo rešil z mojo linijo.

Ko je čakala približno deset minut, me je gospodična Bo vprašala, kakšen APN in naprava uporabljam svojo SIM, zato sem ji povedal, da uporabljam običajno dostopno točko gloflat in da uporabljam svojo SIM na modemu in telefonu. Izraz, prikazan na njenem obrazu, je bil dokaj jasen, da je bila presenečena nad mojim odzivom. Ugotovila sem, da je zelo neverjetno, ko sem rekel, da uporabljam svojo SIM, da brskam po telefonu s predplačniškimi internetnimi svežnjami.

Gospa Bo je dejala, da ni mogoče uporabljati teh predplačniških internetnih paketov, ker so bili namenjeni samo računalniku in pametnim telefonom, kot so iPhone, BlackBerry in tablični računalniki. Spraševal sem se, kako bi lahko bil tako naiven, kot je bila v 21. stoletju. Moral sem ji pokazati, da se lahko kdorkoli naroči na kateri koli predplačniški internetni paket, ne glede na to, da so bili namenjeni računalniku in pametnim telefonom na splošno. Prav tako sem ji povedal, da je moj telefon tudi pametni telefon, zato sem usposobljen za uporabo katerega koli načrta podatkov, ki ga imam raje.

Preberite tudi: Kako spati in zbuditi telefon s potezami

Naš mali klepet se je že pretvarjal v argument, za katerega sem vedel, da ne bom uživala. Na srečo sem pravkar končal svojo 3GB naročnino prejšnji dan. Povedal sem ji o tem in nadaljevala, da jo potrdi iz svoje baze podatkov. Zdelo se je, da je moja majhna opazovanja pravilna.

Potem je vprašala:

"Kako veste, da je telefon pameten?"

To vprašanje je bilo tako zabavno, da nisem mogel skriti svojega smeha.

Nato sem ji povedal, da je moj telefon naprava Symbian s60v5, ki lahko istočasno zažene več aplikacij, prihaja z navigacijsko kartico Ovi (zdaj je zemljevidi), je 3G omogočena in ima kapacitivni zaslon na dotik.

Tudi ko sem poskušal razložiti, zakaj mislim, da je moj telefon pametni telefon, mi je izraz na obrazu povedal, da ni razumela niti enega samega, kar sem rekel. Za njo (laika), kar sem govoril, je bil ves žargon. Kakorkoli že, sem se naročil na še en predplačniški paket podatkov v njeni prisotnosti.

Ne poskušam biti tukaj nenavaden, ampak, ker ljudje poskušajo podcenjevati druge. Ker izgledam majhno fizično, mislim, da je bila zato, ker je gospodična Bo mislila, da ne vedo ničesar. V nasprotnem primeru je bila ona nevedna, ki je sedela na tem zelo pomembnem sedežu.

Kaj naredite s to izkušnjo? Prosimo vas, da svoje pripombe predajte v polje za komentarje.

Opomba urednika: Med urejanjem tega članka v pripravi na objavo sem se moral nekajkrat ustaviti, da bi se nasmehnil na tleh. Resnično smešne stvari. Očitno se nič ni spremenilo pri skrbi za stranke Glo v nekaj letih. Dolgoročni bralci se bodo spominjali mojih člankov, Legendarna nepopolnost povprečnega zastopnika podjetja Glo za pomoč strankam (objavljeno leta 2011) in When Ignorance is Bliss (objavljeno 2009).

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here