Bharti Airtel zaključuje nakup Zaina

Po mesecih pogajanj se poroča, da je Bharti Airtel iz Indije dokončno zaključil nakup Zaina. Novi lastniki so tudi izjavili, da bo šef Obe Otudeko imenovan za predsednika nigerijskih operacij.

Airtel je največji ponudnik mobilnih storitev v Indiji z več kot 135 milijoni naročnin od maja 2010, tretjega največjega mobilnega operaterja na svetu in šestega največjega integriranega telekomunikacijskega operaterja.

New Delhi, 8. junij 2010: Bharti Airtel Limited ("Bharti") je danes prevzel velik korak k temu, da postane globalni telekomunikacijski operater na novo nastajajočih trgih, tako da zaključi nakup mobilnih operacij Zain Group ("Zain") v 15 državah po vsej Afriki za vrednotenje podjetij v višini 10, 7 milijarde USD. S to pridobitvijo bo Airtel postal prva indijska blagovna znamka, ki bo resnično globalna, z odtisom, ki pokriva več kot 1, 8 milijarde ljudi. Bharti postane tudi glavni indijski MNC, ki deluje v 18 državah po vsej Aziji in Afriki, z bazo strank več kot 180 milijonov.

Transakcija je največja čezmejna transakcija na nastajajočih trgih in bo na podlagi zadnjih revidiranih rezultatov ustvarila skupne prihodke nad 12, 4 milijarde USD in EBITDA v višini več kot 4, 7 milijarde USD. Bharti je zdaj med petimi največjimi mobilnimi operaterji na svetu.

G. Sunil Bharti Mittal, predsednik in generalni direktor podjetja Bharti, je dejal: "Veseli nas, da smo zaključili to transformacijsko pogodbo za Indijo in Bharti. Radi bi izrazili globoko hvaležnost in se zahvalili vladam vseh petnajstih držav in indijske vlade za njihovo veliko podporo tej mejni dogodki. To bo še okrepilo zgodovinske indo-afriške gospodarske in družbene vezi ter znatno spodbudilo sodelovanje jug-jug.

Bharti, ki si prizadeva za svojo vizijo širitve v Afriko, se je zavezala, da bo prispevala k rasti telekomunikacij v regiji, tako da bi se omrežja globoko vključila v te države in zagotovila dostopne storitve, ki se dotikajo navadnega človeka. Obljubljajo tudi naše stranke v Afriki vrhunsko izkušnjo blagovne znamke in ponudbo inovativnih izdelkov in storitev.

Radi bi dobrodošlico več kot 6500 nadarjenih in visoko usposobljenih strokovnjakov v družini Bharti in se veselimo sodelovanja z njimi, da bi te postopke prevzeli od moči do moči. Zahvaljujemo se Zain teamu za njihovo profesionalnost, kar nam je omogočilo, da to transakcijo zapremo v rekordnem času. "

G. Asaad Al-Banwan, predsednik, Zain, je dejal: "Svo srce želimo, da Bharti Airtel uspešno nadaljuje razvoj telekomunikacij na afriški celini in prepričani smo, da bodo ljudje iz Afrike pozdravili takšno pooblaščeno in ugledno telekomunikacijsko elektroenergetsko hišo. "

Bhartijeva pridobitev Zainovih afriških storitev mobilne telefonije pokriva 15 držav s skupno kupno močjo več kot 42 milijonov. Obseg celotne populacije je več kot 450 milijonov, prodor telekomunikacij pa približno 32%. Države, v katerih je Bharti prevzela operacije, so: Burkina Faso, Čad, Kongo Brazzaville, Demokratična republika Kongo, Gabon, Gana, Kenija, Madagaskar, Malavi, Nigerija, Nigerija, Sierra Leone, Tanzanija, Uganda in Zambija. Zain je vodilni na trgu v 10 od 15 držav in drugi v 4 državah.

Vir

Prav tako se glasi: WhatsApp razkriva velikost, novo posodobitev za samo uporabnike operacijskega sistema Windows

Izgleda, da bomo kmalu rekli "Pozdravljeni" Airtelju Nigeria. Vzdevaj . Izgleda tudi, kot četrta revizija mojega vodiča za mobilni internet v Nigeriji ne bo predolgo tudi prihajajo.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here