Pazite! Ta virus Android samodejno vzpostavi vaš telefon, vendar je še več

V zadnjem času je ekosistem Android naletel na več pojavov zlonamerne programske opreme. To je povzročilo veliko panike med uporabniki. Na primer, takoj po drami Stagefright, so ljudje spustili svoje Android in prešli na druge platforme. Proizvajalci so sedeli in začeli potiskati varnostne posodobitve, da bi popravili situacijo.

Vir slike: AndroidAuthority

V novem prepletu so Lookout (lastniki Lookout Antivirus) odkrili nov vir zlonamerne programske opreme. Ta je nor. Samodejno korenite vaš telefon in vam iztisne neskončne oglase. Kdo ve, bi morda tudi prenesel nekaj svojih podatkov na strežnike drugje.

V blogpostu je podjetje razložilo, kako deluje ta zlonamerna programska oprema. Prilega se v običajne aplikacije, kot so Facebook, Twitter, WhatsApp, Candy Crush itd, in jih naložijo v tretje stranke trgovine Android apps.

Če želite dodati več soli za poškodbe, poročilo pravi, da teh virusov ni mogoče odstraniti ali odstraniti. Lastnik bo morda moral v celoti kupiti drugo napravo. Kot vedno je najboljši način igrati varno. Zagotovite, da boste vedno nalagali aplikacije iz trgovine Google Play. To močno zmanjša vaše možnosti za stik z virusom.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here