Pod kožo je Android Android: programska diferenciacija je izguba časa

Zdaj je Android že dovolj časa, da mi ponovim nekaj misli, ki sem jih izrazila v preteklosti. Eden od njih je, da razlikovanje programske opreme v Androidu ne samo dodaja plast težav, ampak je tudi neuporabno v veliki shemi v smislu ohranjanja uporabnikov.

Hitro se mnogi navdušenci strinjajo, da je uporabniški uporabniški vmesnik Sony boljši od Samsung TouchWiz-a, vendar je slednja znamka prevelika. HTC's Sense UI, čudovito, kot je, je naredil malo, da bi obrnil sreče blagovne znamke. Ne pozabite, da je bil to isti uporabniški vmesnik (ali natančneje starejša izvedba), ki je v današnjem času Windows Mobile dobil odlično priznanje HTC - in kasneje v operacijskem sistemu Android.

V ekosistemu Android je samo ena stvar zadnja arbitraža - cena. Razlikujte vse, kar želite. Skinite ga v kakršni koli obliki. Pod kožo je Android Android. In uporabniki bodo šli po cenovno ugodnejši. To je na splošno, seveda. Zagotovo bo prišlo do tržne niše, ki želi premijske naprave Android. Vsak proizvajalec, ki lahko zaklene ta majhen segment, bo zaslužil, dokler ne bodo dovolj neumni, da bi šel po večjem tržnem deležu.

Prilagajanje v Androidu pogosto pomeni, da ima zdaj operacijski sistem, ki je po intenzivnem zasnovanju virov (ki zahteva humongantne procesorje in velike obroke RAM-a), več dela za to. Prav tako povečuje proizvodne stroške, saj blagovna znamka potrebuje skupino inženirjev programske opreme, da prilagajajo OS za vsako napravo. Na trgu Android-a za grmičenje je vaša ugibanja tako dobra kot moja. Upočasnjuje tudi posodobitve programske opreme naprave. Razlikovanje na Androidu je v glavnem krvava izguba časa in zdaj je večinoma nepotrebno, ko je Lollipop prinesel zelo lep in gladek uporabniški vmesnik za Android. Osebno bi šel z blagovno znamko, ki mi daje najbližji vaniliji Android za skromne stroške. Ne morem biti samo jaz: poglej, kaj trg pravi. Oh! Ugani kaj? Google bi radi rad vanilije Android na več napravah.

Preberite tudi: Kako gledate TV na liniji Airtel z aplikacijo Airtel Pocket TV

Naj še enkrat ponovim: razen če želi blagovna znamka ciljati le na majhen premijski trg, je diferenciacija programske opreme v Androidu krvava izguba časa in denarja vsakega posameznika. Na veliki sliki ni nobene razlike.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here