Preden obtožite, da je vaš mobilni telefon počasen

Uporabil sem številne telefone med delom v podjetju The Mobility Company. Nokia N9, ki ga trenutno uporabljam, je številka 67.

Prav tako imam kartico SIM za vsako GSM omrežje v državi, zato lahko izmenjujem SIM kartice v vsakem od telefonov, s katerimi se ukvarjam, da primerjam zmogljivosti.

Te izkušnje ni mogoče kupiti na trgu in prihajajo v poštev. V nekaj dneh bom uporabil nekaj, kar se je zgodilo z N9 v zadnjih nekaj dneh.

Ker imam MTN SIM, ki je bil zarezan do velikosti microSIM velikih mesecev nazaj za uporabo iPad, je bila ta SIM, ki sem jo prvotno dala v N9. V tem obdobju, ker nisem bil naročen na internetni sveženj MTN, je bila vsa podatkovna povezava na N9 preko Wifi (imam napravo Mifi z etisalatom Easyblaze).

Ves ta čas je N9 izvedel tekočino. Brez kolcanja. Ni upočasnitve. Vsa aktivnost je bila zdrava.

Nenadoma se je slika spremenila
Vendar, pred nekaj dnevi, sem opazil občasne upočasnitve in premore med uporabo N9. Spraševal sem se, kaj bi lahko bilo narobe. Danes sem moral danes deliti svoj Glo HSI preko vgrajene aplikacije za vročo točko, vendar sem ugotovil, da povezava še vedno lomi.

Takrat sem se spomnil. S svojim Glo SIM-om sem prišel do velikosti microSIM-a in ga nekaj dni nazaj postavil v N9 in uporabljal internetno storitev Gla na napravi.

Tukaj je ulov: podatki za storitev Glo so za nekaj časa moteči. Povezava se konča naključno, in celo samo hipberni.

Preberite tudi: BBM Group vpliva na delovanje BlackBerry - The Sequel

Zdaj se je zgodilo: z vsemi dvema e-poštnima računima, Facebookom, Twitterom in Skypeom vedno iščejo povezavo hkrati in prekinitev povezave in izginotje po volji, to je povzročilo premike in upočasnitve, ki sem jih opazil na N9.

Preusmeritev na bolj stabilno povezavo Wifi je rešila težavo. N9 se je vrnil, da bi bil droben. Spominjam se, kako to doživim z vsako drugo napravo, ki sem jo pregledal.

Točka
Stabilnost vašega omrežja vpliva na učinkovitost vašega telefona, vpliva na to, kako hitro se vaš e-poštni prenos prevzame ali pošlje, vpliva na to, kako hitro ali včasih se dobro prikazujejo spletne strani, in vpliva na čas delovanja naprave.

Če želite priti do trdnih zaključkov v zvezi z napravo, zlasti tistega, ki je odvisen od vedno povezane povezave za več storitev in aplikacij, preizkusite napravo pri povezavah iz več virov. Presenečeni boste nad različicami uspešnosti, ki jih boste opazili.

Stabilnost vašega omrežja vpliva na učinkovitost vašega telefona, vpliva na to, kako hitro se vaš e-poštni prenos prevzame ali pošlje, vpliva na to, kako hitro ali včasih se dobro prikazujejo spletne strani, in vpliva na čas delovanja naprave.

Primerjave naprav
Če primerjate dve napravi, ki se zanašajo na internetno povezavo, je bolje deliti isto povezavo Wifi med njimi, da bi dobili natančnejše rezultate. Različne kartice SIM v napravah bodo verjetno povzročile rahlo preobremenjene statistične podatke. Celo SIM-ji iz istega omrežja (verjeli ali ne) lahko povzročijo preobremenjene statistike.

Preberite tudi: LG Optimus L3 E400 dobi posodobitev programske opreme

Na kratko
Ne smete hitro ugotoviti, da je mobilna naprava, povezana z internetom, slaba, ker je počasna ali zamrznjena, če niste poskusili z alternativnimi stabilnimi internetnimi povezavami. Za vse, kar ti je všeč, bi lahko bilo preprosto, da je vaš omrežni operater, ki se zmešava z glavo.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here