Če želite biti bolj produktivni, se naučite reči Ne


Vir slike

Tukaj so izrezki iz zanimivega članka z zgornjim naslovom. Sporočilo članka je, da je rekel No, ki je bistvenega pomena za ustvarjalnost in produktivnost. Prvi odlomek je citat Petra Druckerja:

"Ena od skrivnosti produktivnosti je imeti zelo veliko odpadno košaro za papir, ki skrbi za VSE povabila, kot je tvoja - produktivnost v mojih izkušnjah je sestavljena iz tega, da NE delaš ničesar, kar pomaga delu drugih ljudi, ampak da preživiš ves čas na delo je dober Gospod postavil, da naredi, in dobro deluje. "

Dovolite mi, da parafraziram zadnji del zgornje citate: prenehajte z obiskom in pomagajte drugim, da svoje delo opravijo na račun pridobitve lastne naloge ali agende. Focus .

Tukaj je še eden odlomek, ki poudarja posledice izreka Ne, še posebej v smislu, kako vas bodo videli drugi:

"Ne" nas naredi neusmiljenega, dolgočasnega, nesramnega, neprijaznega, sebičnega, protisocialnega, neresnega, osamljenega in arzenala drugih žalitev. Toda "ne" je gumb, ki nas drži.

Vsakdo hoče malo svojega časa, vendar pravi, da znova in znova bosta plačevala vašo produktivnost in / ali ustvarjalnost. Kaj storiti? Naučite se reči nič več pogosto. Vaš uspeh je lahko zelo odvisen od tega.

Preberite celoten članek: Creative People Say No

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here