Bodite previdni, kaj boste naložili v Cloud

V zadnjem času sem pisal o prednostih in izzivih shranjevanja v oblaku. Eno od zadevnih vprašanj je, da vaše pravice kot uporabnik. Resnica je, da ko daste datoteke na nečloveške strežnike, se odpovedujete določenim pravicam.

Vse te storitve v oblaku vsebujejo določila in pogoje, ki omejujejo vaše pravice na stvari, ki jih naložite, in jih morate preveriti. Nikoli ne veš. Morda boste le kršili nekatere od njih.

Tukaj je odlomek iz novice WMPowerUser

Nizozemski uporabnik "WingsOfFury" je naložil 9 GB vsebine in nenadoma ugotovil, da je njegov račun Windows Live prekinjen, kar pomeni, da je izgubil dostop do svojega Hotmaila, Xbox Live, ni mogel kupiti aplikacij in seveda ni mogel naložiti ničesar v SkyDrive.

Ko je stopil v stik z Microsoftovo podporo, je ugotovil, da je bil njegov račun blokiran, ker je bila na njegovem SkyDrive na voljo mapa, ki je vsebovala vsebino, ki je bila prepovedana s kodeksom ravnanja Microsoft SkyDrive. Mapa je bila zasebna mapa, ki ni bila objavljena nikomur drugim.

Za vse prednosti shranjevanja v oblaku je res, da to ni vaš trdi disk. To je prostor na nekem drugem trdem disku. Ta oseba ima pravico določiti, kaj je primerno ali kako drugače na njihovem strežniku. Prav tako imajo pravico, da preganjajo stvari, ki ste jih postavili tam.

Tudi če so vaše datoteke legitimne in zakonite, je to strašljivo. To je eden od razlogov, zakaj se trdno držim na napravah s funkcijami masovnega shranjevanja. Le absolutno bistvene datoteke kdaj pridejo v oblak shranjevanje na mojem koncu. Ostalo - Moji dokumenti, glasba, videoposnetki in slike ostanejo brez povezave na lastnih trdih diskih.

Preberite tudi: Specifikacije Google Nexus 6P

Ali ste preverili pogoje svojega ponudnika oblak? Kakšne so vaše misli na to temo? Delite.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here