Bitka za pametne platforme

Trg pametnih telefonov je zanimiv, ki ga lahko gledam, in pozorno ga gledam. Eden od ključnih dejavnikov na trgu pametnih telefonov je razpoložljivost (ali drugače) aplikacij tretjih oseb za ustrezne platforme. Ugotovljeno je bilo, da trg pametnih telefonov ne more podpreti več kot treh (3) aplikacijskih ekosistemov.

Če gremo z aktualnimi statističnimi podatki, je vse, kar naj bi šlo, izgleda, da bodo platforme, ki bodo sestavljale to top triado: Android, iOS in Windows Phone. Windows Phone je presegel BlackBerry v smislu precejšnjega števila aplikacij, čeprav BlackBerry še vedno ima večji tržni delež za zdaj.

Zunaj Triade
Videti je, da operacijski sistem / platforma pametnega telefona ni sposoben preživeti, če ne sodi v triado. Ali je res, da mora platforma za pametne telefone imeti veliko razpoložljivih aplikacij, da bi lahko doživela rast in / ali bila sposobna preživeti na trgu?

Pri preučevanju tega sem si ogledal Bada OS, ki je od uvedbe doživljal hvalevredno rast.

Bada nima robustnega app ekosistema. Prav tako nima servisnega ekosistema, kot so Apple iTunes ali Microsoft's Live / Zune.

Vendar Bada OS raste.

Vnesite nišo
Zame je jasno, da medtem ko bomo imeli približno tri glavne operacijske sisteme pametnih telefonov z živahnimi aplikacijskimi ekosistemi, je trg zelo sposoben vzdrževati druge niše OS-jev zunaj prevladujoče triade.

Na to projiciram, da bomo na koncu imeli triado plus številne sposobne druge, ki imajo manjši doseg in obseg.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here