Nazaj na osnove: nismo vsi podjetniki

Spominjam se, kako so pred leti, ko je navdušenje motivacijskega govora prevzelo našo pokrajino, so ljudje z lahkotno lagali, da je bil vsak potencialni podjetnik ali da bi lahko vsi postali podjetnik. Zavrtel sem glavo, opozoril toliko, kot bi me poslušal, in opozoril, da je to bila zelo slaba laž. Pričakovali so, da so bili tisti, ki so se mi odzvali s trditvijo, da bi se vsi lahko naučili podjetniških spretnosti in postali odlični poslovni potiski. Spominjam se na številnih prireditvah in udeležencem povem, da so bodisi podjetniki bodisi so potrebni za partnerstvo s podjetniki. To sem ponovil na tech dogodkih ad nauseum.

Hitro naprej do leta 2013, in tu smo z mnogimi, ki so se zatekli v poslovni prostor, ki je šel v prepad, prsti so sežgali, in opazujem, kako se mantra postopoma spreminja. Izkušnje so tako dobri učitelji. Ljudje vidijo iz prve roke, da vsi ne smo podjetniki, in da vsi nimamo poslovnih spretnosti ali jih lahko naučimo. Recimo, da se lahko kdorkoli nauči podjetniške spretnosti, govori, da se lahko kdorkoli nauči šifrirati ali se naučiti deliti atome. To je tako neumno. Tako je neumno, da nihče nikoli ne bi verjel.

Obstajajo tisti, ki nikoli ne bodo mogli pravilno pritegniti drevesa, ne glede na to, kako veliko vdanost vanj. Obstajajo tisti, ki nikoli ne bodo mogli ravnati s poslovno stranjo stvari. In obstajajo tisti, ki nikoli ne bodo mogli razumeti vrstice HTML, še manj kode v PHP ali karkoli drugega. Biti odličen spletni razvijalec ne pomeni, da bi lahko vodil uspešno spletno razvojno podjetje. Ena stvar je vključena v prejšnje - spletne razvojne sposobnosti. V slednjem sta vključeni dve: 1) razvoj spletnih veščin in 2) poslovna znanja.

Preberite tudi: Bitka za krivulje - 9360 v primerjavi s 9320

Strast za (in spretnosti na) področju je ena stvar. Sposobnost pretvarjanja te strasti v uspešno poslovanje je druga. Če imate strast do nečesa in imate (ali lahko obvladate) podjetniške spretnosti, da boste lahko iti, blagoslovljeni ste vi. Ni veliko takih ljudi. Čim prej ugotovite, ali ste taki ali ne, in če niste, naredite si uslugo in najemite ali sodelujte z nekom, ki ima te spretnosti. Naredite to ali pa pozneje ugotovite, da ste verjeli v laľje.

Najbolj zabavno je bilo poslušanje tistih motivacijskih govorcev takrat (oddaljeno, kjer sem stal), je bilo, kako večina jih nikoli ni poslovala, vendar se je mogla prenesti kot organi v podjetništvu. Biti imetnik MBA ne naredi nikogar. Poznam ljudi, ki delajo v korporacijskem svetu, ki imajo MBA, vendar ne morejo upravljati 5-človekove ekipe, da bi dosegli cilje. Imate veščino in želite z njim ustvariti uspešno poslovanje? Morda ne boste morali biti CEO. To je sranje? Ja. Vzemite nekoga s pravim znanjem, da izpolnite to potrebo.

Ne moremo graditi trajnostnih podjetij, če ne dobimo osnovnih pravic. Zelo osnovno je, da razumete svoje sposobnosti in poiščite prave ljudi, da priključite vse luknje, ki jih ne morete polniti. Ne; nismo vsi podjetniki in ne moremo vsi biti podjetniki. Ti motivacijski zvočniki so zbrali ljudski denar in jim prodali zelo neumno laž.

Prav tako se glasi: Microsoft, da Kill Skype za uporabnike Windows Phone 7

Ko poslušate ljudi, obdržite svoj razmišljanje. Ne bodi mumu. Kot vedno, hvala za branje koša, s katerim se lahko strnemo. Želim ti uspeh.

Kredit za slike

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here