Izogibajte se skupnim vozniškim napakam

Skoraj vsakič, ko sem na poti, opazujem nekaj zelo pogostih napak, ki jih vozniki vozijo. Vsakič. Ni presenetljivo, saj povprečni nigerijski voznik nikoli ni prebral avtocestne oznake, zato so v svoji nevednosti povsem na morju. Tukaj so te pogoste napake:

Krmarjenje po vogalih in slabo
Ne glede na to, v katero smer se obrnete - na levo ali desno - na desni pas (tukaj v Nigeriji, kjer je standardna vozila z volanom na levi strani in desni promet) je vaša pas. Tukaj je spet: pravi pas je tvoj. Ostani tam. Tudi ob zavijanju levo, držite desno pri pogajanjih na vrsti. Levi pas pripada dohodnemu prometu, tudi če se ravno raztezate in tam ne bi smeli zavajati, razen v nujnih primerih ali morda v primeru, da se jutro na cesti po cesti.

Ne pozabite uporabiti svoje smeri (prometnik), da drugim udeležencem v cestnem prometu obvestite, v katero smer se želite obrniti. Sprožite signal nekaj metrov, preden pridete do cilja, ne pa, ko pridete do cilja.

Nepravilna uporaba pasov
Na avtocesti je pas na najbolj oddaljeni desni počasen pas. Če vozite lagodno ali pa vaš avtomobil ne more iti tako hitro, kot bi moral zaradi napake, ostati na desni stezi. Še dlje, da je pas, je hitrejši promet, ki naj bi služil vozni pasu. Z drugimi besedami, če ste najhitrejši avto na cesti, bi morali biti na najbolj oddaljeni levi pasu, in če je vaš najkrajši, bi morali biti na najbolj oddaljeni desni stezi.

Prav tako se glasi: Namen lokalno izdelanih projektil z Samsung Galaxy Note II

Upoštevajte, da to pomeni tudi, da bi moralo biti vse prehitevanje na levi strani vozila, ki ga nameravate prehiti.

Jumping The Traffic Light Traffic Light
Pri čakanju na semaforju oranžna / oranžna svetloba ni dovoljenje za premikanje. Obvešča vas, da se pripravite na premikanje. Lahko se premikate le, ko se prižge zelena lučka.

Če v gibanju in oranžna lučka utripa, je to znak, da se morate pripraviti, da se ustavite, in na tem mestu se morate upočasniti, če je to varno.

Pulling Over brez pravilnega signala
Če morate potegniti, razen v nenadni nevarnosti, prosimo, da z vašim prometnikom dovolj zgodaj, da lahko drugim vozilom poznate svoje namere. Če tega ne storite, povečate tveganje, da boste udarili ali ustvarili grdo situacijo, ko se voznik, ki stoji za vami, poskuša izogniti udarcem.

Ignoriranje vaših ogledal
Neverjetno je, koliko ljudi vozi, ne da bi pri tem uporabili bočno in zadnje ogledalo. To je recept za katastrofo. Pravilen in varen način vožnje je ohraniti oči na cesti, da, in tudi skeniranje vašega ogledala, da vidite, kaj se dogaja okoli in za vaše vozilo v kratkih presledkih. Vadite. Razvijte ga dokler ne postane druga narava. Nekega dne, bi lahko vaše življenje ali nekdo drug zelo odvisna od te veščine.

Ta seznam ni izčrpen, vendar boste zagotovo postali veliko boljši voznik, če jih vzamete v srce. Varna vožnja!

Preberite tudi: Najbolj vročih pametnih telefonov leta 2016

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here