Asus Zephyrus ima malo hlajenja trik nad svojo rokav

Večina računalniških igralcev je ideja za tanjši, močnejši gaming laptop. Vendar to v resnici ni bilo tako; najboljše komponente igralnih prenosnih računalnikov so skoraj vedno pripeljale do večjih sistemov. Nato pa bo novi koncept Nvidia Max-Q spremenil stvari na tem področju, z energetsko učinkovitejšimi različicami grafičnih čipov GeForce 10 serije z tanjšimi telesi. Prvi primer Max-Q je nov prenosni računalnik Asus Zephyrus.

Asus Zephyrus je 15-palčni sistem iz Asus Republic of Gamers. Prva stvar o prenosnem računalniku Zephyrus je, da kljub procesorju Intel Core i7 in GPU Nvidia GeForce 1080 je neverjetno majhen. Tehta le manj kot 5 kilogramov. Prenosni računalnik s podobnimi kompleti delov bi tehtal vsaj 8 kilogramov in bi bil precej debelejši. Zdaj, tanek laptop na stran, Zephyrus zahteva hladilni sistem za močan procesor. Zato laptop uporablja čeden trik, da se ohladi; ko jo odprete, se celotna spodnja plošča dvigne, kar ustvarja zračno komoro z 6 mm, da se ohladi sistem.

Čudna stvar o tem prenosnem računalniku je sledilna ploščica. To je bilo premaknjeno na desni strani tipkovnice, namesto tradicionalnega položaja pod tipkovnico. To bi se lahko izkazalo za problematično, saj so uporabniki prenosnikov porabili veliko časa, da se uporabljajo za sledilne tablice pod tipkovnico. Poleg tega so poročila navedla, da sledilne ploščice presegajo pričakovanja igralnih laptop touchpadov.

V smislu zmogljivosti, Asus Zephyrus deluje približno tako, kot je mogoče pričakovati od Nvidia GeForce 1080 GPU / Intel Core i7700HQ CPU. Slaba stran je, da za akumulatorje ni veliko sredstev. Poročila kažejo, da bi naprava lahko delovala manj kot 2 uri in 30 minut na eno polnjenje. Toda to je majhna cena, ki jo je treba plačati za bolj gladke igre z zaslonom 120 Hz. Upoštevajte, da je večina prenosnih računalnikov 60 Hz prikazov. Zephyrus podpira tehnologijo Nvidia G-Sync, ki sinhronizira izhod GPU s hitrostjo osveževanja zaslona. Tudi ločljivost zaslona je 1.920 × 1.080 točk.

Prav tako se glasi: Ta primer Titanium za iPhone XS je fantastičen, in tako je cena

Asus Zephyrus bi obrnil glave s tanko plastjo in gladkejšimi zasloni. Toda nerodno pozicioniranje sledilne ploščice morda ne bo dobro pri nekaterih ljudeh. Tudi cena se zdi precej strma; laptop stane neverjeten 2.699, 00 $.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here