Armenija, Nigerija vodila mobilno spletno rast v letu 2008

Država Opera Mobile Web prikazuje statistične podatke o mobilni uporabi interneta od januarja 2008 do januarja 2009 - in najhitreje rastoče države mobilne spletne strani so Armenija (z več kot 2800-odstotno rastjo), sledi ji Nigerija (z 1854-odstotno rastjo).

Po poročilu, ki temelji na uporabi izjemno priljubljenega spletnega brskalnika Opera Mini za mobilne telefone, so med drugimi pomembne države: Egipt (1391%), Filipini (570%) in Kazahstan (419%).

Nigerija še vedno ni v top 10 državah za uporabo Opera Mini (razvrščena v # edinstvenih uporabnikov). Tukaj je seznam:

1. Rusija
2. Indonezija
3. Ukrajina
4. Kitajska
5. Indija
6. Južna Afrika
7. Združene države
8. Združeno kraljestvo
9. Poljska
10. Nemčija

Toda ob sedanji stopnji rasti, ki jo Nigerija potiska, ne bi smela biti dolgo, dokler se zahodnoafriška država ne prikaže na seznamu Top 10 - in se verjetno povzpne vse do vrha. Nigerija je trenutno številka 12 na seznamu Top 35 držav (edinstvenih uporabnikov).

Z velikim deležem zemljepisne geografske mase, ki jo sedaj pokrivajo hitro rastoča GSM omrežja, je dostop do interneta prvič v Nigriji dosegel veliko doslej nedosegljivih krajev.

In z več osebami, ki imajo v lasti in / ali imajo dostop do mobilnih telefonov kot osebni računalniki, bo mobilni internet postal naslednja velika stvar v državi. Nigerija ima več kot 150 milijonov prebivalcev, od katerih večina nima dostopa do interneta.

Celotno poročilo je na voljo na naslovu: Opera: Stanje poročila o mobilnem spletu.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here