Se odpravljamo za preobremenitev informacij?

Koliko informacij resnično potrebujemo za porabo? Ali moramo biti resnično aktualni s tem, kaj delajo naši prijatelji v vsakem trenutku dneva? Ali se moramo takoj obrniti na to e-poštno sporočilo? Je super, takojšnje povezano brezžično življenje, v katerem smo zaskrbljeni z toliko informacij, ki resnično dodajajo, da je veliko vredno za naše življenje ali ali samo tako mislimo?

V začetku smo imeli e-pošto. Vnesite: takojšnje sporočanje, RSS, nato pa Facebook, Twitter, Afrigator in podobno. Ne pozabimo, da za večino ljudi obstaja še TV in radio skupaj z drugimi tradicionalnimi mediji, ki črpajo informacije na naš način.

Ne pozabite, da je veliko informacij, ki jih prejmemo prek vseh teh kanalov, podvojene: dobite ga v poštnem predalu, dobite drugo različico z RSS, zaženete v nekaj tweetov, ki ponavljajo isto itd. Itd.

Zdaj z integracijo teh v mobilno tehnologijo, res postane zasvojenost. Tvoje tweete in tiste tvojih prijateljev vas spremljajo. Enako velja za e-pošto, Facebook, RSS in vse ostale. Vsi se nenehno prosijo za vašo pozornost - pisk tukaj; obvestilo o tem sporočilu.

Zaradi tega smo razmišljali po teh navodilih, da je eden od članov naše ekipe lani opravil revizijo svojega življenja in se počutil, da je bil tako zelo povezan, postal bolj ovira kot pomoč pri njem. Tako lansko leto je potegnil vtič na številne od teh kanalov. Prisežem, da je sedaj veliko bolj produktiven in da je od takrat dal na svojo dodatno težo.

Prav tako se glasi: Nigerija prehiti Južno Afriko kot največji Afriški uporabnik Opera Mini

Rezultate njegove odločitve vidimo v pisarni in se strinjamo o učinkih, ki jih je imel na njega (obvestite poševnico). Z njim smo zadovoljni. Ampak, ali je res, da vsi ne potrebujemo tako globoko v super povezanih življenjih?

Ali res moramo biti povezani? Ali res potrebujemo vse te informacije ali pa smo samo sesalci za naslednjo tehnologijo? Ali gremo v informacijsko preobremenitev? Povej nam, kaj misliš.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here