Ali se odpravljamo na biopolarni mobilni svet?

bi · li · lar
Pridevnik: imeti ali se nanašata na dva pola ali okončine.

Prekinimo na lov: v tem trenutku le dva proizvajalca mobilnih telefonov, Apple in Samsung, zelo dobro delata na trgu. Močno, živahno in z gotovino v tovornjaku.

Ostala velika imena - Nokia, Sony, LG, Motorola, RIM in HTC - bodisi delujejo z izgubo ali pa snemajo šibke finančne rezultate.

Ne smemo trditi, da razumemo vse dejavnike, ki so vpleteni v ta trend, ker je polje zapleteno, zmedeno.

Tisti, ki je drugačen, ima drugačno poslovno različico.

Nekateri menijo, na primer, da je RIM v težavah, ker je BlackBerry OS zastarel. Če bi bil sam OS, kako se proizvajalci, kot so Sony, LG in Motorola - vsi poganjajo bolj sodoben operacijski sistem - tudi bojijo? Kako to, da je Nokia Symbian / Belle še vedno priča o povečani prodaji in prodaji dobičkonosno do lanskega leta po govoru "Burning Platform"? Ena stvar je jasna. OS ni edini dejavnik. Obstajajo še drugi dejavniki v zapleteni mreži mobilnega sveta.

Ampak tukaj je očitno, da sta danes samo dva mobilna proizvajalca uspešna. Dva. Ali se odpravljamo na biopolarni svet, ki ga vodita Apple in Samsung, in z drugimi, ki držijo majhne žepe ozemlja? Ali se kdo spomni biopolarnega sveta, razdeljenega med ZDA in ZSSR, ki smo ga živeli pred desetletji?

Izvršni direktor družbe Nokia je govoril o tretjem ekosistemu. Vendar se zgodi, da se zgodi ta tretji ekosistem, mi pričakujem, da bomo končali v biopolarnem mobilnem svetu in ne bo o ekosistemih. To bo približno dva izjemno močna mobilna velikana, ki vladata.

Prav tako se glasi: končno sem dobil kul vrečo za svojo 12-palčno tableto

Kot vsa stvar, ta biopolarni mobilni svet ne bo trajal več. Toda za zdaj je to smer, da se stvari premikajo. Tvoje misli?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here