Ali so mobilni telefoni potiskali cyber kavarne iz poslovanja?

Ko ste nazadnje obiskali spletno kavarno?
Pred osmimi leti bi bil moj odgovor "prav zdaj". Jaz bi pisal / branje tega na računalniku v cyber cafe. Zdaj zdaj ležem nekje udobno v svojem domu, medtem ko sem udaril mehke tipke na mojem prenosnem računalniku. Pred nekaj leti v Akri je bilo mogoče računati več kot deset internetnih kavarn med vodilnim uradom Vodafone (nato Gana Telecom), okrog Kwame Nkrumah Circle in BusyInternet na Ring Road Central.

Tam so bili: True Internet, WWWPlus Mega Cafe, Krofa Internet Cafe, Java Internet Cafe, in še nekaj drugih, katerih imena trenutno ne spomnim. Na žalost, večina jih ima zaprto trgovino. Medtem ko bi lahko ponudili več razlogov za neuspeh teh podjetij, ne moremo spregledati trdnega vpliva mobilnih telefonov in mobilnih internetnih tehnologij.

Mobilne spletne strani
Hitri pogled na spletno mesto prometnih meritev Alexa.com razkriva, da najbolj obiskane spletne strani v Gani vključujejo: Facebook, Yahoo, Google, YouTube, Live.com, Wikipedia, MSN, GhanaWeb, BBC. E-pošta je bila najbolj priljubljena spletna dejavnost v tem delu sveta, vendar se zdi, da so spletne strani za socialno mreženje v zadnjem času prevzele vodstvo. Novice spletne strani so tretje. Tako sestava desetih najbolj priljubljenih spletnih mest ni veliko presenečenje. Še bolj zanimivo je, da VSE najbolj priljubljene spletne strani imajo mobilne različice svojih storitev.

Če na primer facebook.com vnesete v mobilni spletni brskalnik, ga samodejno preusmeri na mobilno različico priljubljenega spletnega mesta za socialno mreženje. Mobilne spletne strani so razstavljene različice, vendar ponujajo veliko funkcionalnosti, v postavitvi, ki je dovolj majhna, da se prilega majhnim zaslonom mobilnih telefonov. Tako je zdaj običajno mesto, da se ljudje z mobilnimi telefoni pogovarjajo s klepetanjem, brskanjem, branjem novic in še več.

Prav tako se glasi: Online piratstvo: Ali veste, ali ste bili vdirali?

Pametni telefoni
Pametne telefone dvigujejo deleže in dobesedno potisnejo več možnosti v naše roke. Zdaj imajo dovolj moči za obdelavo videoposnetkov visoke ločljivosti in dovolj pomnilnika za prenos in shranjevanje baz podatkov glasbe, fotografij in videoposnetkov iz interneta. Nekateri pametni telefoni imajo polno QWERTY tipkovnico in s tem ustvarjajo užitek. E-pošta, blogging, klepetanje je zdaj mogoče storiti skoraj povsod.

Nižji stroški vstopa
Osebni računalniki niso več izključno ohranjeni bogati in dobro izobraženi. Pred 10 leti je cena povprečnega prenosnika znašala okoli 2.000 ameriških dolarjev. Ne več. Novi, močnejši in polno opremljeni prenosni računalniki so na voljo danes, tako nizko kot 700 dolarjev. Njeni manjši bratranci (netbooks) celo dosegajo nižje cene; mwave.com trenutno cene ASUS EPC900B-BLU01X Eee netbook PC na samo 209, 99 $.

Uporabljeni in verjetno prenovljeni računalniki celo povlečejo vstopne stroške nižje, zaradi očitnih razlogov.

USB modemi
Te majhne naprave imajo dodatno demokratizirano internetno povezljivost. Kjer mobilni telefoni in pametni telefoni niso dovolj, bi lahko enostavno kupili modem USB za najmanj 60 Gana Cedis (približno 42 USD) in ga priključili na namizje, prenosni računalnik ali netbook za popolno internetno doživetje. MTN Gana trenutno ponuja svoj USB modem po tej ceni. Gone so tisti dnevi, ko je bilo treba pridobiti težko dostopno fiksno telefonsko linijo iz telekomunikacijskega monopola ali fiksne brezžične antene, ki je bila usmerjena na radijski teleskopi ponudnika internetnih storitev ali satelitsko anteno VSAT + modem. Noben od teh ni bil poceni.

Bolj spektakularna stvar je, da 3.5G USB modemi ponujajo realne širokopasovne hitrosti danes.

Nazaj v te kibernetske kavarne. Hitro zaprtje kibernetskih kavarn ni omejeno na Gano. 234Next.com, vodilni nigerijski vir novic, je danes objavil poročilo z naslovom Cyber ​​kavarne izginjajo. Tukaj je izvleček iz tega poročila:

" V tistih dneh, okoli 2000 in 2001, sem šel v cyber cafe, plačati denar, da preveri svoj yahoo email. Poznate občutek, da je čas močan. Bil sem edini, ki je lahko brskal med svojimi prijatelji. Šli bomo v cyber café in množili okrog enega sistema, pet od nas, nato pa so bili sistemi vedno zelo počasni, tako da če bomo slišali, da je neko spletno kafe nekje hitro, bomo šli tja, "je dejal Solomon Edema, računalniški inženir . " Zdaj, vsi nas brskate po naših telefonih. Uporabil sem tudi svoj laptop. Že več kot eno leto nisem šel v cyber cafe, «dodaja Edema.

Prav tako se glasi: Tukaj so nekateri najpomembnejši nadzorniki temperature za pametne telefone

Danes je zaradi širjenja računalnikov in 3G mobilnih telefonov, vključno s slavni Kitajskimi telefoni, prišlo do cenejših cen. Posledično lahko več ljudi privošči internetne telefone. Podobno je konkurenca v telekomunikacijski industriji povzročila, da se telekomunikacijska podjetja med seboj ukvarjajo s ponudbo poceni modemov in dostopa do interneta. Trgovci podjetja Computer Village, Ikeja, zdaj ponujajo programsko opremo, ki omogočajo brezplačen dostop do interneta na prenosnih računalnikih in mobilnih telefonih.

Jasno je, da mobilni telefoni potiskajo cyber kavarne, tako kot javni telefonski kabini in "komunikacijski centri" postanejo ogrožene vrste. Kaj čaka, da ga vidimo, kako dolgo bo trajalo nekaj kibernetskih kavarn. Ali bi zaprli trgovino ali razvili svoj poslovni model? Čas bo povedal.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here