Apple plača licenčnine za inovacije Nokia

Apple je končno kapituliral, da je priznal inovacije družbe Nokia v mobilni industriji in se odločil, da bo rešil patentni spor s finsko družbo.

Čudno je bilo, da se je Apple prvotno odločil zavrniti dobro dokumentirane patente v lasti družbe Nokia, ki jih je vsak drugi proizvajalec priznal in plačal. Ampak čudno, kot je bilo, je bilo tipično Apple.

Kakorkoli že, prah se počisti in Apple vrže v brisačo. Ameriška družba je zdaj priznala industrijske patente družbe Nokia in se strinjala, da bo plačala. Apple bo Nokia plačal pavšalni znesek za uporabo teh patentov v že izdelanih napravah, pa tudi plačati licenčnine od zdaj naprej.

Nokia morda ne bi bila, če bi vsi želeli, da bi bili zdaj, vendar so bili v nespremenjenem najbolj inovativnem proizvajalcu v mobilnem prostoru do datuma in imajo patente, ki so odvisni od drugih. Dobro je videti, kako jih žanjejo od tam, kjer so posejane.

Zanimivo je vedeti, da so patenti družbe Nokia tako temeljni, da imajo koristi od uspeha vsakega drugega mobilnega izdelovalca.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here