Zmagovalni patent iz Apple bo okrepil inovacije, ne pa ga ovira

Odločba o patentnem primeru Apple-Samsung še vedno povzroča valove po vsem svetu. Za mene so vprašanja, ki sem jih zadeva, izražena v prejšnji objavi, Aping Apple - Glupi, neumni mobilni proizvajalci. Zaskrbljen sem, da proizvajalcev v zadnjih petih (5) letih ni prišlo do pomembnih inovacij. Veliko tega, kar imamo na terenu, je rezultat kopijskega dela.

PhoneBoy je to povzel v svojem odgovoru na eno od mojih tweetov pred temi dnevi:

@ mister_mobility Kako je kup telefonov, ki izgledajo in delujejo kot iPhone "inovativni"?

- PhoneBoy (@PhoneBoy) 26. avgust 2012

Lahko kdo odgovori na to? Kako je kup telefonov, ki izgledajo in delujejo kot iPhone "inovativni"?

Nekateri so trdili, da lahko na tako veliko načinov oblikujete pametni telefon. Poglejmo si vprašanje pravokotnika z zaobljenimi robovi. Mobilni telefon ima zaobljene vogale, ne da bi izgledal kot iPhone. Infact, veliko mobilnih telefonov ima zaobljene kotičke in ne izgledajo kot iPhone sploh. HTC One X ima zaobljene kotičke, vendar ne izgleda kot iPhone. Enako velja za Palm Pre, Pliris Blaze +, Motorola RAZR MAXX, Nokia 603, Nokia C7, itd. Lahko vodim ta seznam.

Apple je med pravnim reševanjem omenil model Nokia Lumia kot primer, kako je to mogoče. To je Apple sam priznava konkurenta! Zasnova N9 / Lumia je inovacija. Čeprav je pravokotnik z zaobljenimi robovi, to ni kopiranje. N9's MeeGo OS in Swype UI sta inovativnost. Lumia 900 je Windows Phone OS in UI so inovacije.

Prav tako se glasi: Kupite svoje Richard kartice tukaj

Menim, da so ljudje v tem primeru le sentimentalni. Ni nič inovacij v kupu telefonov, ki izgledajo in delujejo kot iPhone. Ponovil bom: ko kupim nekaj, razen za iPhone, je zato, ker ne želim iPhone. Duh.

Potrebujemo inovacije. Želimo razliko v oblikovanju in načinu delovanja teh naprav. Želimo izbire. Več možnosti ni nikoli slaba stvar za trg.

Ljudje so trdili, da potrošniki niso vedeli, da želijo iPhone, dokler Apple nima enega. Če sledimo logičnemu zaporedju tega argumenta, potem če proizvajalci inovirajo, stavim, da obstaja veliko drugih načinov za oblikovanje strojne in programske opreme mobilnega telefona, tako da izgleda in ne deluje kot iPhone, in vendar se bodo potrošniki zaljubili z!

Jaz nisem navdušen Apple, vendar bo ta sodba v korist družbe Apple okrepila inovacije. Vsako drugo škodo je neizogibno. Vse, kar me zanima, je inovacija.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here