Apple zdaj presega Microsoft kot največjo tehnično podjetje na svetu

Medtem ko se danes dogaja skozi Tech kot običajno, sem prišel na zelo zanimiv članek z novicami in čutil sem, da bi bilo dobro in pravočasno, da ga delim s svojimi prijatelji v MobilityNigeria.

Apple Inc. se je v sredo, 26. maja 2010, preselil pred Microsoft Corp kot največjo svetovno tehnološko podjetje, merjeno po tržni vrednosti. Apple Inc., proizvajalec iphone in ipad, je premagal pomemben mejnik. Zanimivo je, da so v devetdesetih letih skoraj odšli iz poslovanja. Že vrsto let so se borili, da bi svoje izdelke vključili v mainstream in le nekaj 150 milijonov dolarjev naložb iz precej večjega Microsofta leta 1997, ki so jih ohranjale.

Po Reutersovi strani, Microsoft Corp CEO Steve Ballmer ni bil moten dan po tekmec Apple Inc presegel svoje podjetje kot največje svetovno tehnološko podjetje po tržni vrednosti. Povedal je, da je njegov cilj razvoj dobre proizvodne linije in zaslužil več dobička. "Moj poudarek je ... kaj bi morali početi v naši proizvodni liniji, kam gremo, kako naredimo izdelke bolj inovativnim", je dejal v odgovoru na vprašanje o Appleu, ki je dirkal po tržni vrednosti v New Delhiju v Indiji danes, 27. maja.

"To je dolga igra, imamo dobre konkurente ... tudi mi smo zelo dobri konkurenti, " je dejal Ballmer. "Izvajamo zelo dobro in to bo vodilo do odličnih izdelkov in velikega uspeha."

Analitiki verjamejo, da Microsoft stavi na posodobljeno različico svoje programske opreme Microsoft Office, ki jo je začel v začetku tega meseca, skupaj s povsem novim operacijskim sistemom za mobilne operacijske programe za pametne telefone, imenovane Windows Phone 7, ki naj bi vstopila na trg v novi seriji prenosnih enot sezona prazničnih nakupov.

Prav tako se glasi: BlackBerry Travel App je zdaj na voljo v Afriki

"Optimist sem, " je dejal Ballmer.

Po ocenah družbe Nasdaq so se delnice Applea v sredo zvišale za 1 odstotek, kar je povzročilo tržno vrednost do 225, 1 milijarde USD in pred Microsoftovimi 222, 7 milijardami ameriških dolarjev, kot je navedeno v podatkih Reuters. Delnice Apple so se v poznem popoldanskem trgovanju zvišale za 1% nad $ 247. Microsoftove delnice so se znižale za 2, 2 odstotka na 25, 50 dolarjev.

Delnice Applea zdaj vredijo več kot 10-krat več, kot so bile pred 10 leti, saj je izkoristila revolucijo potrošniške elektronike s svojimi izvrstnimi, širokimi aparati, enostavnimi za uporabo z vrhunskim vmesnikom v izdelkih, ki jih ponazarja iphone. Drugi izdelki zvezdne kakovosti vključujejo prenosne računalnike iPod, iPhone in MacBook. Da ne omenjam najvišje prodaje ipad, ki je prodala milijon enot v ZDA samo manj kot mesec dni po sprostitvi. Verjamemo, da ipad v petek, 28. maja, ponovi enak uspeh v Evropi.

Microsoft, nekdanji največji Tech Company, ima ugled, da ima svoj operacijski sistem (Windows) nameščen na več kot 90 odstotkih svetovnih računalnikov. Na žalost se niso mogli ujemati z njihovimi brezhibnimi stopnjami rasti devetdesetih let.

Zdaj je Cupertino, Kalifornija, Apple, drugo največje podjetje na indeksu S & P 500 po tržni vrednosti, drugič pa le Exxon Mobil Corp., Energy Giant.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here