Apple iPhone prevladuje na splošno telefonske dobičke

Obstaja zanimiv pita graf I, ki je ujela moje zanimanje pozno na spletu. Kot pravi kitajski pregovor, »sliko govori tisoč besed«. Torej, kakšen boljši način za ponazoritev, kaj želim reči, kot s sliko?

V zadnjem času sem videl zanimivo analizo svetovne prodaje mobilnih telefonov - tako v prodajnih enotah kot pri dobičku - v podjetjih GearLog in CNN Fortune Tech.

V zgornjem diagramu so prikazane enote mobilnega telefona, ki so jih prodali Apple in drugi proizvajalci slušalk od obdobja med januarjem in junijem 2010. Prodajne enote Apple iPhones so majhne tanke rdeče jezičke v krožnem grafikonu in kaže, da je Apple prodal 17 milijonov telefonov v to obdobje. Medtem ko sta družbi Nokia, Samsung in LG v istem časovnem obdobju prodala približno 400 milijonov prenosnih enot.

Morda lahko trdimo, da je Apple le eno podjetje z enim OS / izdelek (ios), ki je v bistvu iPhone, medtem ko so drugi proizvajalci več podjetij z več modeli. Nokia, Samsung in LG, ki sestavljajo modro rezino na drugi strani z množico modelov, preprosto preplavijo prodajo iPhone s 400 milijoni enot prodaje. Poleg tega so Nokia, Samsung in LG tri največje svetovne proizvajalke na svetu! Kljub temu pa je razlika še vedno precej osupljiva.

Zdaj pa si oglejmo drugi krožni grafikon in informacije, ki jih ustvarjajo, bi se nenadoma postale zelo zanimive. Barve so še vedno enake. Apple je rdeča, kombinacija Nokia, Samsung in LG pa je še vedno modra, drugi pa v zeleni barvi.

Prav tako se glasi: 4G LTE Speed ​​Showdown: Lagos proti New Yorku

Ta drugi krožni grafikon prikazuje dobiček proizvajalcev slušalk v istem časovnem obdobju. Videti je, da je Apple nenadoma dosegel neverjeten 39 odstotkov dobička v industriji! To je 7% več kot Nokia, Samsung in LG skupaj! In krono vse to, je tudi polno 10% več kot ostalo industrijo (drugi = 29%) skupaj.

Če me vprašam, kateri poslovni model bi izbral, bi definitivno izbral Apple. To je jasno vsak s investitorjevim sanjam. Podjetje Cupertino očitno raste v gotovini, saj se njegovi konkurenti borijo za objavo kakršnega koli dobička. Glede na zgoraj navedeno, Steve Jobs ni treba iskati nobenih zanimivih statističnih podatkov, ko bo naslednjič obravnaval še en poseben dogodek Apple.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here