Apple HomePod je odgovor na Amazon Echo

Že nekaj časa je Amazon Echo vodilni domači glasbeni zvočnik na trgu. Apple si je močno prizadeval spremeniti to. V zadnjem času je podjetje napovedalo konkurenta Echo, znanem kot HomePod. Namen tega govorca je biti dober in pameten, saj "Sonos niso zvočniki in Amazon Echos niso dobri zvočniki", po mnenju Apple SVP globalnega marketinga Phil Schillerja. Tako je z Apple HomePod Apple naj bi bil najboljši od obeh svetov. To je dobra tržna strategija, brez dvoma.

Apple HomePod prav tako želi biti tudi lep. Ima okroglega zvočnika v obliki tablet, s sedmimi tramvajskimi žarki, ki tvorijo žarek. Na voljo je tudi z vdelanim nizkotoncem in čipom Apple A8. Poleg tega prihaja z večkanalno odzivanjem odmeva, z akustičnim modeliranjem v realnem času in še veliko več. Prepričan sem, da bo tolikšno število avdiofilov zadovoljnih s to napravo.

Še več je na tej napravi, kot da bi bilo videti čudno. HomePod lahko skenira območje okoli njega, da optimizira zvočno doživetje. Prav tako dobro deluje z Apple Music. V bistvu lahko govorniku poveste, da igra kaj v vaši knjižnici Apple Music in še več. Za podobne skladbe lahko rečete »Všeč mi je ta pesem« ali »predvajam več podobnih skladb«. Poleg tega lahko Siri zaprosite tudi za druge poizvedbe, kot so naslovi novic, vremenska poročila, športne ocene in še veliko več. Če uporabljate naprave HomeKit, lahko z uporabo tega zvočnika nadzorujete tudi luči, garažna vrata, klimatske naprave in druge stvari.

Doslej so bile napovedane samo dve barvni različici, ki so bele in sive barve. Apple je napovedal tudi ceno domače strani. Stalo bo samo 349 dolarjev. Ladijski promet se bo začel v ZDA, Veliki Britaniji in Avstraliji kasneje letos, medtem ko se bodo drugi deli sveta začeli odpremljati naslednje leto. To je vse o HomePodu za zdaj. Upamo, da bo v prihodnjih mesecih še več novic o specifikacijah naprave.

Prav tako se glasi: Apple napoveduje iPhone 6s in 6s Plus: Ste navdušeni ali zaskrbljeni?

Vir

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here