Drug pregled Bolt - brskalnik

Hvala Yomi, ker me je predstavil Boltu. Ne; ne Usain Bolt, 100m in 200m svetovni rekorder. Bolt ni tudi pes iz animiranega filma istega naslova. Bolt je mobilni brskalnik. Bil sem zelo navdušen nad njegovimi značilnostmi in se hitro odločil, da ga prenesete, testirate in preverite, kako se primerja z Opera Mini.

Začetna stran je zelo privlačna. To je veliko bolje, kot Opera Mini s svojimi 3 zavihki (Zgodovina, Priljubljene in Feeds), kar omogoča hiter dostop. Funkcija kazalke puščice, ki manjka v operi mini, je zelo uporabna pri kliku stran. Vendar sem ugotovil, da ne morete urejati priljubljenih, temveč jih lahko dodate le.

Brskanje po celotnem računalniku je edinstveno, saj lahko med brskanjem po mobilnem telefonu cenite spletne strani v svoji slavi. Besedilo sem bil precej majhen pri branju, vendar pa obstaja možnost v nastavitvah, kjer lahko prilagodite velikost pisave, da ustreza vašemu ogledu. Ena stvar, ki sem jo razočaral, je bila odsotnost o zmožnosti, da bi brskalnik preprečil nalaganje slik. Slike so naložene kot privzete. Verjetno je to posledica brskanja po celotnem računalniku.

Kar zadeva hitrost, ne morem kvantitativno oceniti hitrosti, vendar moram reči, da je primerljiva z Opera Mini, čeprav mislim, da je Mini hitrejši. Ne bom izpodbijala tehnologije za stiskanje podatkov, ki jo Bolt trdi, da uporabi za izdelavo spletnih strani, druga manjkajoča funkcija pa je zmožnost določiti, koliko kb vsake strani ste naložili. V operacijskem sistemu Opera Mini je bil na dnu zaslona prikazan ta detajl, v podmeniju Tools in Opera Mini pa je tudi funkcija Information Page.

Preberite tudi: Mobility Giveaway! Premium pripomočki Nokia Monster in JBL

Nazadnje je na vrhu zaslona v brskalniku Bolt, ki pri nalaganju spletnih strani prikazuje odstotek napredka. Vendar pa sem občasno opazil, da se je zataknil pri 20%, preden se je hitro končal. Ne vem, ali je to zaradi omrežne povezave ali povezane s samim brskalnikom.

Vsekakor je za brskalnik v beta fazi pokazal, da lahko zagotovi konkurenco. Dal sem ga s palčkami!

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here