Drugo poročilo - iPhone ima 3-krat tržišče Android v ZDA


Kot so poročali na engadget.com:

"Pogosto je preprosto, da smo se zmešali v Android maniji in pozabili, da je Googlova mobilna platforma še vedno v povojih. Nato dobimo hladne trdne številke, kot so te - prikazujejo iPhone OS, ki ima v lasti 28 odstotkov trga ameriškega pametnega telefona in se zapre s 35 odstotki RIM-a, in se soočamo z ugotovitvijo, da telefoni Android še vedno predstavljajo manj kot eno na vsakih deset pametnih telefonov Američani danes. "

Engadget je poročal o ugotovitvah družbe Nielson na borbi Android-a na trgih iPhone.

Iz poročila Nielsona:

Med Q4 '09 in Q1 '10 se je tržni delež Android in iPhone na trgu pametnih telefonov povečal za 2%. Hkrati pa je vodilni pametni telefon Blackberry izgubil 2-odstotni delež, ki je padel na 35% vseh pametnih telefonov, medtem ko je Microsoftovi operacijski sistem Windows Mobile izgubil 2%, da bi padel na 19%.

Zdi se, da naprave Android in iPhone jedo v RIM-ovih Blackberryovih trgih v ZDA, Android pa še zdaleč ne more dohiteti iPhone v smislu celotne prodaje. To je v nasprotju s prejšnjim zahtevkom družbe NPD, da je Android na ameriškem trgu prehitel iPhone.

Bralci bodo zanimali tudi Appleovo zavračanje številk NPD, o katerih je Engadget upravičeno poudaril, da Apple " ne izpodbija poročila NPD-ja, temveč da preprosto poskuša spremeniti zadevo, kot bi vsak primeren ustrezno izobraženi oddelek za odnose z javnostmi. "

Drugo zanimivo dejstvo v tej raziskavi je bilo, da med lastniki / uporabniki Android in iPhone obstaja močna zvestoba. Ta vpogled iz raziskave kaže, da 80 odstotkov lastnikov iPhone in 70 odstotkov lastnikov Android izrazita prednost za isti operacijski sistem v svojem naslednjem telefonu.

Preberite tudi: Tukaj je NCC, ki govori o prenehanju neželenih besedilnih sporočil od operaterjev

V nasprotju s tem sta bili Microsoftovi in ​​RIMovi številki zvestobe 34 oziroma 47 odstotkov.

Poročilo Nielson pokriva samo ZDA in ne odraža globalnih trendov. ZDA ostajajo majhen del svetovnega trga pametnih telefonov, kjer sta Android in iPhone, medtem ko naraščata, ostala majhna igralca.

Tu sta v Nigeriji obe platformi nepomembna, saj trg pametnih telefonov prevladuje Symbian, sledijo pa jih oddaljeni od RIM (BlackBerry) in Windows Mobile.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here