Drug pogled na uporabniški vmesnik

Uporabniški vmesniki za mobilne naprave so bili v zadnjih letih predmet vročih razprav. Zdi se, da je prizor, ki ga je treba zavedati kateri koli navdušen mobilni navdušenec - in morda tudi ponoviti. V tem članku bom kot primere uporabil uporabniški vmesnik dveh top mobilnih OS-jev.

To je nekaj podobnega " Symbian je datiran; Android je mehek "; " Menijski sistem mape Symbian je nenavaden. Morate iti v mape, da pridete do želene aplikacije . " Običajno so tista komentarja tako obogatena s preusmerjanjem, ki jo naredijo v sistemu Android, da ne vidijo, da so preprosto pristranski.

Levo: sistem ploščatih menijev; Desno: sistem map

Pred nekaj tedni, ko sva se srečala Dayo in se pogovarjali o prvem predstavljanju pametnega telefona Mobility Nigeria, smo razpravljali o mobilnih uporabniških vmesnikih. Ker smo oba raziskali zadevo, smo prišli do istega zaključka, da sta oba sistema map (Symbian) in sistem ploščatih menijev (Android) preprosto enakovredna rešitev za rešitev istega problema.

Težava
V bistvu težava je, da glavni meni (in tudi katerikoli menu) na kateri koli mobilni napravi ni dovolj, da prikaže vse aplikacije v telefonu. Z vrsticami besed, mora obstajati način, kako priti do drugih aplikacij, ki se ne ujemajo v glavni meni.

Rešitve
UI oblikovalci mobilnih naprav so sprejeli dva glavna pristopa: sistem mape na osnovi menija in sistem ploščatih menijev.

V sistemu menijev mape se mora uporabnik dotakniti, da pride v mapo za dostop do drugih aplikacij. To je en korak izven glavnega menija. Fanboys s sistemom Android se redno vlečejo na ta dodatni korak dotikanja, če želite vnesti mapo.

Preberite tudi: Huawei je tretji največji proizvajalec pametnih telefonov

Z ravnim menijskim sistemom mora uporabnik potegniti, da odpre drugo stran za dostop do drugih aplikacij. To je tudi en korak izven glavnega menija. Oba menijska sistema zahtevata dodatno ukrepanje. Ena ni bolj intuitivna od druge. So preprosto alternativne rešitve za isti problem.

V večini primerov morate na ploščatih menijskih napravah (beri android) premakniti do pet (5) strani, da dosežete nekaj aplikacij. Vem, koliko pregledov naprav Android, ki sem jih prebral, v katerih sami trdni uporabniki Android sami omenjajo, da imajo pogosto težave pri spominjanju katere strani je aplikacija - in se morajo obrniti, da jo najdejo.

Kaj ljudje potrebujejo za ogled, je, da je vprašanje, ali se dotaknete ali swiping, preprosto vprašanje osebne želje. Medtem ko se zdi, da se zdi, da nekateri ljudje zdijo bolj zabavno, je lahko še več časa zapravljanje in odvajanje energije, kot pa, da se poiščete po aplikacijah. Vidite, mape so ponavadi aptly poimenovane, kar vam olajša iskanje tisto, kar iščete. Ko na primer iščete aplikacijo za koledar, veste, da se ne dotaknete mape »Mediji«. Lahko trdimo, da je sistem menijev mape bolj uporabniku prijazen.

Obe napravi uporabljam s sistemom mape in ploščatih menijev in iskreno ne vidim, kako je ravno sistem boljši od sistema map. V svojem nedavnem pregledu Symbian-powered Nokia E5 sem omenil, da nisem videl, kaj je bilo "datirano" (kot pravijo ljudje) o uporabniškem vmesniku Symbian (S60 5. izdaja je imela druge težave v neskladju s številnimi potezami), kar je je bilo ugotovljeno, da so bili popravljeni v novem uporabniškem vmesniku Symbian touch).

Prav tako se glasi: Raziskovalci pripravljajo pametne očala, da nadzorujejo vaš telefon

Kaj je napačno s temi ikoni?
Vem, da je smešno, vendar berem o simbolnih ikonah z datumom. Pregledal sem ikone z iOS, Android in Symbian ter ne morem odkrito povedati, kaj to pomeni.

Morda se to, kar se dogaja preprosto, nahaja v ljudskem govoru: " Poznavanje prinaša prezir "? Morda ljudje samo zadenejo Symbian ikone, ker so znani. Veš, vedno je vznemirjenje povezano z novimi stvarmi.

Druga vprašanja

Zdaj, jaz priznavam, da obstajajo veljavni prijemi s Symbian. Na primer, ta spletni brskalnik je dinozaver. Ni ponovitve besedila? Ni mogoče odpreti novih zavihkov? Slow javascript renderiranje? Zdaj so to veljavna vprašanja. Čakamo na novega brskalnika, ki naj bi prišel februarja 2011.

Verjetno je še nekaj drugih veljavnih vprašanj. Karkoli pa je težava s Symbianom, to ni sistem menijskih map in zagotovo niso ikone. Če bomo kritizirali, je pomembno, da predstavimo verodostojno kritiko.

Komentarji Dobrodošli
Prosimo, da svoje pripombe hranite na temo mobilnega uporabniškega vmesnika. Vem, kako enostavno je, da fanboys skok v obrambo svoje platforme z vsemi drugimi argumenti, temveč tiste, ki se nanašajo na to, kar se razpravlja. Pripombe, ki bi se potegnile izven mobilnih vmesnikov, bodo preprosto odpravljene. Resno.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here