Android vs iOS: Analiza porabe podatkov

Z velikim zanimanjem sem spremljal tekočo razpravo o zmožnostih za prenos podatkov ali drugače, platforme android OS. Pričakovano je, da je bila večina argumentov v korist platforme IOS ali Android pretežno subjektivna. Seveda je objektivna analiza te teme precej težavna.

CNET to ustrezno povzema; "To je vprašanje, ki je v mislih veliko tech-obseden ljudje. Toda to je zelo težko odgovoriti - še posebej, če poskušate biti objektivni in ne razumeti dokazov, ki ugodno podpirajo mobilni operacijski sistem, za katerega se vam zdi, da se ukvarjate. «Vendar pa je hitro raziskovanje na internetu povzročilo nekaj zelo zanimiva dejstva.

Preden nadaljujemo, bi jasno pokazal eno dejstvo; Ne glede na platformo, ki jo izberete, uporabniki pametnih telefonov porabljajo več podatkov in ni nobenega znaka za zaustavitev tega trenda. Pametni telefoni bodo še naprej uporabljali veliko podatkov, to je življenje.

Vendar pa je splošno soglasje doslej, da je Blackberry verjetno (ena od) najbolj podatkovno prijazno platformo tam zunaj. Začetek s prvimi napravami, ki jih je proizvedel RIM, je bila stiskanje podatkov del oblikovanja. Called DataSmart Technology, deluje zelo podobno kot zipping velike datoteke na vašem računalniku. Ko uporabljate podatke na pametnem telefonu BlackBerry, je skoraj tako, kot da so podatki zipani, preden so poslani ali prejeti, tako da je manjši.

Na strani preklopov, ali je kakovost njihovih naprav ugodno primerljiva z napravami istega razreda, ki temeljijo na platformah Android in iOS, ali pa je njihova relativno visoka cena označena z diskurzom za drug dan.

Preberite tudi: Uporabnost in telefoni brez zaslona na dotik

To je reklo tako, kako se primerja Android in iOS v smislu porabe podatkov?

Analiziranje osnovnih razlik med Appleovim iOS-om in Androidom bi nam omogočilo boljše razumevanje, kako deluje model porabe njihovih aplikacij. Spletno mesto Onavo je to ustrezno ujeli:

Vsak operacijski sistem je zasnovan in implementiran v luči edinstvene filozofije izdelka, ki vpliva tako na uporabnika kot na razvijalce.

iOS: Apple iOS je uporabil uporabniški model porabe podatkov, kar pomeni, da aplikacija za mobilne naprave (z zelo malo izjemami) uporablja aplikacija, ki jo uporabnik dejansko išče.

Android: s sistemom Android se je razvil model porabe več aplikacij, kar pomeni, da se podatki o mobilnih napravah (predvsem) uporabijo, kadar koli se aplikacije odločijo za uporabo.

Obstaja več razlogov, zakaj so ti modeli različni, tukaj je tri:

OS zasnovo
Z zasnovo sistema Android OS je aplikacija v ozadju daleč lažja, kar omogoča takšni aplikaciji, da v danem trenutku uporablja razpoložljive sistemske vire, posebej - mobilne podatke. Pri Appleovem iOS-u imajo aplikacije veliko bolj omejeno življenjsko dobo in obseg delovanja, kar jim omogoča, da podatke porabijo predvsem, ko jih uporabniki dejansko uporabljajo. Na primer: v Androidju lahko aplikacija, ki ste jo namestili, vendar nikoli ne uporabljate, lahko uresniči vaš podatkovni načrt.

"Nadzor odraslih"
V sistemu Android ni nobenih zagotovil, da se aplikacija, ki je na voljo na trgu, obnaša sama, v podatkih ali sploh ne. To je zato, ker za postopek predogleda Android aplikacij ni nobenega postopka pregleda. Aplikacije za iOS opravijo (nekoliko) temeljit pregled, preden se prenesejo v App Store, proces, ki odreže nekaj neodgovornega ravnanja z njimi, vključno z vprašanji, povezanimi z uporabo podatkov.

Preberite tudi: Infinix dražil nov HERO pametni telefon za 15. december! # HERO3LOGY

Centralizirana služba za obveščanje
iOS funkcije APNS - Apple Push Notification Service. To omogoča razvijalcem, da izvajajo obvestila za svoje aplikacije z uporabo centralizirane, relativno podatkovne svetlobne infrastrukture, ki združuje sporočila več aplikacij in s tem porablja manj podatkov. Android nima enakovredne storitve (vsaj še ni), s katerim razvijalci spodbujajo, da same izvajajo takšno storitev. To pogosto povzroči ponavljajoče se omrežne operacije, ki lahko prenašajo podatke.

Kaj vse to pomeni? No, če ste uporabnik Android, to pomeni, da se lahko na pametnem računalniku veliko več dogaja, kot si mislite: v ozadju porabijo znatne količine mobilnih podatkov - aplikacije, za katere niste niti vedeli, da so teče.

Drugi sekundarni dejavniki, ki lahko prispevajo k hitrostni porabi podatkov v sistemu Android, kar daje iOS prednost:

  • Apple potrebuje aplikacije, ki so večje od 20 MB, ki se prenesejo prek omrežja Wi-Fi in ne prek povezave 3G.
  • Prav tako opravlja posodobitve programske opreme prek žične povezave preko iTunes, medtem ko uporabniki Android dobivajo posodobitve brezžično. Te posodobitve so bolj omejene pri njihovem vplivu, ker niso pogoste, vendar kaže, da lahko Android v večji meri usmerja več prometa prek celičnih omrežij kot iOS.
  • Android ima tudi večji odstotek brezplačnih aplikacij v primerjavi z iOS in verjetno je, da brezplačne aplikacije zaslužijo več z oglasi, ki morajo pogosto komunicirati s strežniki oglasov.
  • Druga pozornost je boljša večopravilnost Android in različni uporabniški vmesnik, ki omogoča toliko, da ostane aktiven, čeprav v ozadju.

Zaključek
Lepo bi bilo, če bi Apple dovolil svojim uporabnikom, da si ogledajo pregled porabe podatkov za posamezno aplikacijo ali dejavnost in določijo prage podatkov. Medtem ko iOS omogoča preverjanje celične uporabe v nastavitvah> Splošno> Uporaba> Uporaba mobilnega telefona, je to daleč od razumevanja uporabe podatkov in nadzornih funkcij, ki jih bolje upravljate, kot je to storjeno v sistemu Android.

Prav tako se glasi: Google začne objavljati nekaj storitev in aplikacij

Prav tako je bilo veliko mešanih občutkov o iOS 5 z visoko uporabo podatkov nekaterih njegovih aplikacij, še posebej tistih za Siri, iCloud, iMessage in Location Services.

Nazadnje je v večji meri stopnja porabe podatkov na kateri koli platformi še vedno zelo odvisna od posameznih uporabnikov in od izbire aplikacij, s katerimi se igrajo, in ne zgolj od celote vsote nadrejenega upravljanja podatkov na kateri koli platformi operacijskega sistema.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here