Android, ki bo na trgu mobilnih operacij osvojil številko dva za Symbian

Mnogi ljudje dejansko menijo, da je novica, da bo Android OS prehitela mobilne operacijske sisteme, ki jih bodo izvajali Research In Motion (RIM), Apple in Microsoft, ki bodo zasedli drugo mesto po operacijskem sistemu Symbian.

Seveda, ko govorijo organizacije, kot sta Gartner in IDC, imajo informacije nekaj težo.

Vseeno pa so te informacije stara novica v MobilityNigeria. Pred letom dni sem to isto projekcijo že predstavil v mojem članku, Battle of the Mobile Operating Systems.

Iz mojega oktobra 2009 članek:

Predlagam, da Symbian dolgo časa ostane prevladujoči mobilni operacijski sistem. Trenutni trendi kažejo, da bo Android hitro zasedel drugo mesto.

Ena od prednosti Symbian je, kaj bo Androidu pomagalo doseči ta podvig. Oba Symbian in Android licencata številni proizvajalci, od katerih nekateri dodajajo sloje storitev, funkcionalnost in uporabnost osnovnih operacijskih sistemov.

Od Gartnerja septembra 2010:

Trženje in podpora prodajalcev komunikacijskih storitev za pametne telefone na osnovi Androida bo platformo postala druga največja platforma po Symbianu do konca leta 2010 (glej tabelo 1). To je skoraj dve leti prej, kot je napovedal Gartner pred letom dni.

Od IDC septembra 2010:

Symbian bo ohranil svoj vodilni položaj, medtem ko bo še naprej počasi izgubil tržni delež. Tržni delež družbe BlackBerry naj bi bil skoraj enakomeren (čeprav bo zaradi splošne rasti trga pametnih telefonov RIM opazil povečanje števila pošiljk naprave). Android bo prehitel BlackBerry in dosegel drugo mesto, kar bi lahko ogrozilo Symbian na (zelo) dolgem teku. Pričakujemo, da bo Windows Mobile (ali bolje, Windows Phone) ponovno pridobila del svojega tržnega deleža, ki ga je v zadnjih letih izgubil.

Seveda ni tako, kot da bi bilo to prvič, da so te raziskovalne organizacije napovedale, da je konkurenca med Symbian in Android. To je hype okoli novic, ki je presenetljivo zame. Ljudje delujejo tako, so res, res, resnično novice.

Preberite tudi: Uporaba fizične tipkovnice QWERTY

No, ni .

Zagotovo Gartner in IDC nam dajejo predvidene številke in po mojem mnenju je tvegano vajo. Te številke najverjetneje ne bodo prenehale. Vendar ni nobenega dvoma, da sta dva mobilna operacijska sistema za nekaj časa Symbian in Android na prvem in drugem mestu.

Spominjam se, da je nekdo postavil vprašanje o svojem položaju prej in mu odgovoril: "Vesel sem vam povedati, sem vam to rekel ".

V mojem oktobrskem članku sem omenil dejstvo, da so drugi operacijski sistemi na splošno monoproizvodi - iPhone proizvaja samo Apple; Blackberry se proizvaja samo z RIM, in Palm naprave le Palm. Bada OS naprave naredi samo Samsung za zdaj.

Če pričakujemo, da se bo bitka izognila drugače, nima smisla, razen če je politični premik enega ali več drugih.

Tisti, ki kričijo, da je Symbian mrtev, živijo v zanikanju. Symbian prodaja vsako leto več naprav in več naprav. Plus, Symbian še vedno prodaja več naprav kot večina drugih platform, ki jih sestavljajo. Kako lahko te indekse interpretiramo na kakršen koli način kot smrt?

Osebno imam probleme s Symbianom, tako kot mnogi drugi. Ampak to ne pomeni, da Symbian umira. Za zapise imam težave z Androidom in iOS-om - in vem, da tudi mnogi drugi delajo.

Pred WebOSom Palm je umrl. Prodajali so manj in manj. To je umiralo. Symbian je živ in dober, ljudje. Prodaja je porasla. Preberite številke. Številke ne ležijo.

Preberite tudi: BBM za Windows Phone je sedaj na voljo kot zasebna beta

Kar se tiče Windowsphone 7, še ni tu in nobene stavke še ne bom postavil na to platformo. Ko pride in vidimo, kako teče reka, bom imel veliko reči. V tem času je tukaj povzetek, kje stojim:

Dejstvo: Symbian bo vodil v prihodnjih letih.

Dejstvo: Android, ne iOS, bo glavni Symbianov konkurent. iOS nikoli ni bil tekmovanje za Symbian. Ni verjetno, da bo kdaj. Tudi danes, ko vnesem to, iOS ni številka dva. Blackberry je.

Možnost: Nekega dne Android lahko prehiti Symbian kot kralja mobilne džungle.

Dejstvo: Vsi ostali, razen za Windowsphone 7, ostajajo nične platforme, omejeni pa so na samo enega proizvajalca na operacijski sistem, razen če in dokler ne pride do spremembe politike.

Torej je novica, da bo Android platforma za tekmovanje s Symbianjem za prvo mesto na trgu mobilnih operacijskih sistemov? Ne. Stare novice. To sem vzela samoumevno pred letom dni. Še vedno pa je dobro videti, da tudi drugi v industriji jasno vidijo stvari.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here