Android še bolj stiska iOS; trg mobilnih oglasov

Revija MobileWorld poroča, da je Android OS končno prehitel iOS v prihodkih za oglase za mobilne naprave. Izpis iz novice:

Samo nekaj mesecev do leta 2014 industrija mobilne oglaševanja že kaže znake velikih premikov v mobilnem prometu in vzorce zaslužka. Android je prvič postal največja platforma za oglaševanje mobilnih oglasov, ki presega IOS v skladu s Opera Mediaworks.

Android telefoni so navdušili nad večino tržnega deleža s iPhona ob koncu leta 2013, vendar je tradicionalno iOS kot platforma vedno posnel največ prometa. Zdaj prvič ima Android OS največ prometa (42, 8% proti iOS-jevim 38, 2%) - in počasi povečuje svojo monetizacijo za mobilne oglase, ki zdaj predstavlja več kot 33% prihodkov v primerjavi s 26, 7% na tem lani.

To ni presenetljivo. Ko je Android vzel pametni trg, je bilo samo vprašanje časa. Korak za korakom, iOS je varovana v kotu, ki se skrči. Android je prav tako ujel v smislu obsega aplikacij. Edina drža, da je iOS še vedno zapustil na trgu pametnih telefonov, je dobiček, in to bo tudi prejelo od nje - prej ali slej. Vse je stvar časa.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here