Android ima sedaj 35-odstotni delež pametnih telefonov - Canalys

Canalys je za prvo četrtletje 2011 objavil podatke o trgu pametnih telefonov na ravni države na ravni države, ki so pokazali, da je Android vodil trg v drugem četrtletju ter da je 35, 7 milijona prodanih enot povečal svoj delež na 35%. Obenem je Canalys potrdil, da je Asia Pacific (APAC) postal največja regija pametnih telefonskih tržišč, z 98-odstotno medletno rastjo na 37, 3 milijona enot, kar je pomenilo, da je pred Evropo, Bližnjim vzhodom in Afriko (EMEA) prvič po tretjem četrtletju leta 2007. Na podlagi države je Kitajska, Južna Koreja in Indija dosegla močne količine in registrirali trimestno rast.

Na splošno so pošiljke pametnih telefonov po vsem svetu porasle za 83% na 101, 0 milijona enot. Čeprav se je njen tržni delež v prvem četrtletju 2011 zmanjšal s 39% na 24%, je Nokia na vodilnem položaju na svetovni ravni dosegla 24, 2 milijona enot, kar je 13-odstotno medletno rast, kljub sedanji prilagoditvi strategije platforme, ostala pred RIM v EMEA in Apple v APAC. APAC je postal največja regija za Nokio, ki predstavlja 53% svojih celotnih pošiljk in prehiteva EMEA za več kot 3 milijone enot.

"Nokia je močno obremenjena na trgu pametnih telefonov, saj prehaja strategijo, platforme in ljudi, " je dejal Canalys Principal Analyst Pete Cunningham. "Njegov svetovni dosežek pa nikoli ne bi smel biti podcenjen. Podatki na ravni države Canalys kažejo, da prodajalec ostaja številka ena v 28 državah, vključno s celinsko Kitajsko, kjer je narasla 79% na 8, 9 milijona enot, delno zahvaljujoč pošiljkam kitajskega novega leta. "

Na ravni platforme je nadaljevanje prevlade Android povečalo dober nastop številnih ključnih prodajalcev. "HTC, Samsung, LG, Motorola in Sony Ericsson so v prvem četrtletju odpeljali Android pošiljke, pri čemer je vsak dobavitelj pošiljal več kot 3 milijone naprav, " je dejal Cunningham. "Samsung je prav tako poslal skoraj 3, 5 milijona bada operacijskih sistemov pametnih telefonov, ki presegajo skupne pošiljke naprav Windows Phone za več kot milijon enot."

Prav tako se glasi: "Geek Store" je končno razkril

"Razvoj lastnega operacijskega sistema Samsung, skupaj z blagovno znamko in naložbami v pametne telefone Wave po cenah srednjega razreda, je privedel do dobrega sprejemanja na razvitih trgih, kot so Francija, Združeno kraljestvo in Nemčija, " je nadaljeval Cunningham. "Ta dosežek kaže, da je še vedno prostora za več operacijskih sistemov, in da imajo prodajalci možnost, da ohranijo nadzor nad razvojem naprave, da bi dosegli prave trge in cene."

Nokia, Apple, RIM, Samsung in HTC so bili med prvimi petimi svetovnimi ponudniki pametnih telefonov, kot v četrtem četrtletju 2010. Apple je še naprej povečeval tržni delež in dosegel 19%. Vendar je delež RIM padel v prvem četrtletju, saj je portfelj pričakal osvežitev, prodajalec pa se je osredotočil na začetek PlayBook. Preusmeritev Motorola, LG se je preselil na šesto mesto, s svojimi Optimusovimi serijami pametnih telefonov Android je dobro deloval v vseh regijah.

ZDA so ostala največja država za pošiljke pametnih telefonov, medtem ko je Apple bistveno podaljšal svojo prednost in dosegel 31-odstotni delež in vsako leto več kot 150-odstotno rast. Količine so bile močno povečane s pošiljkami iPhone 4 z Verizon Wireless. Android je ostala vodilna platforma za pametne telefone v ZDA tretje četrtletje zapored, s 49-odstotnim deležem. HTC je postal vodilni proizvajalec Android v ZDA in drugi proizvajalec pametnih telefonov v državi.

"Pošiljke serije EVO, Inspire 4G in Thunderbolt so v tem četrtletju izboljšale učinkovitost HTC-ja, " je povedal podpredsednik Canalysa in glavni analitik Chris Jones. "Prodajalec ima širok in redno osvežen portfelj, ki zajema več omrežnih tehnologij, kar ga postavlja v močnem položaju tako v ZDA kot tudi po svetu."

Prav tako se glasi: Ta teden dogodek: Phonetopia Phone Fair

Priljubljenost 4G-branded modelov, kot so Samsung Galaxy S 4G, HTC EVO Shift 4G in T-Mobile myTouch 4G, so močno vplivali na pošiljke ameriškega trga v preteklem četrtletju. V četrtem četrtletju je Q1 zaznamoval tudi prvo celovito četrtletje pošiljk pametnih telefonov LTE po začetku zagona Verizonove 4G omrežja decembra 2010. Canalys ocenjuje, da so pošiljke teh naprav dosegle več kot 600.000 enot.

"Pričakujemo nekaj pomembnih prednosti trženja visokohitrostnih omrežij potrošnikom v ZDA, saj se končnim uporabnikom bolje seznanijo z zmogljivostmi in tehničnimi vidiki njihovih pametnih telefonov", je dejal Jones. "To je trend, ki se bo v prihodnjih letih neizogibno razširil po vsem svetu, saj bodo prevozniki nadgradili svoje omrežne infrastrukture."

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here