V nujnih primerih vaš avtomobil brez voznika odloči kdo umre

Vozniki brez voznika (in vse druge aplikacije umetne inteligence) so tu, da ostanejo. Ljudje, ki niso ljudje, morajo v našem imenu prvič izbrati življenje ali smrt. V nujnih primerih vaš voznik brez voznika odloči kdo naj reši in kdo žrtvuje. Lahko se samo odločite, da boste žrtvovali .

V usodnem dnevu ležite na zadnjem sedežu svojega hladnega avtomobila brez voznika, ko gre po cesti 80 km na uro. Zavore ne uspejo. Pnevmatika se poči. Otrok se izkoplje na cesto od nikoder. Pojavijo se tudi drugi izredni dogodki. Ali kombinacija dejavnikov. Ne glede na vrsto izrednega dogodka mora avtomobil rešiti dilemo. Na desno, na igrišču je skupina fantov. Tukaj so ljudje na pločniku v trgovini. Na levi je globok jarko. Določena smrt ali nezmožnost za vas. To je zunaj tvojih rok. Vaš voznik brez voznika se odloči.

Vaš avtomobil se bo odločil, kdo je bolj pomemben in vreden ohranjanja - brezdomca na stranskem sprehodu ali nosečnici, ki prečka cesto. Norec, ki potegne svoj stari tovornjak na cesto v prečudovito hitrostjo, nedolžnega opazovalca, ki gredo brez skrbi ali vas. Seveda se ti scenariji verjetno ne bodo zgodili pogosto, vendar se bodo zgodile.

Avtomobilska vožnja je varno vožnja

Dobra novica je, da so avtomobili z avtomobili zasnovani najprej za varno vožnjo avtomobilov. Človeška obremenitev in neracionalna spontanost na kolesih se izločata iz vožnje. To oprijemljivost in nerazumnost izhajajo iz drugih vozil, ki imajo človeške voznike in pešce. Popoln varni scenarij vožnje je tisti, v katerem vsako vozilo na cesti brez voznika. Toda to bo trajalo veliko časa.

Prav tako se glasi: nov scenski način za iPhone, SmartCam, kmalu

Konec dneva bodo akademske vaje okoli moralne dileme avtomobilov, ki se vozijo samodejno, ostala prav to. So zelo podobni akademskim vajam o dilemi zasebnosti pametnih telefonov. Ljudje skoraj vedno izbirajo udobje glede zasebnosti in varnosti. Zgodovina nakazuje, da bomo brez strahu zavili brez strahu, ne glede na odločitve teh avtomobilov v izrednih razmerah. Vsaj večina nas bo.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here