5 najboljših načinov za shranjevanje podatkov v Androidu

Z vse večjim povečanjem uporabe pametnih telefonov, zlasti v tem delu sveta, se ljudje nenehno soočajo s problemom, kako ohraniti in upravljati svoje podatke. Prvič se uporabniki zlasti pritožujejo neskončno in slišite komentarje, kot so: "Android porabi preveč podatkov".

To ni vedno tako, in rekel bi, da se zanaša na vašo uporabo. Spodaj je pet praktičnih korakov za shranjevanje podatkov v napravi Android.

1.) Uporabite brskalnik Shranjevanje podatkov

Če imate pravkar napravo Android, iščete način upravljanja podatkov. Zaženite v trgovino Google Play in prenesite eno od operacij Mini, UC Mini ali oboje. Med brskanjem uporabljata ta dva brskalnika minimalno količino podatkov. Svetujemo vam, da vse vaše brskanje v mobilnih napravah usmerite v katero koli od teh dveh aplikacij, da vam prihranijo čim več podatkov. Popolnoma se izogibajte, da se všeč Chrome in Firefox.

2.) Omeji podatke iz ozadja

V sistemu Android se aplikacije vedno izvajajo v ozadju, dokler so podatki vklopljeni. Opazite, da takoj začnete s podatki, prihajajo obvestila, kot prihajajoči tok. Stvar je, da vse aplikacije ne zaslužijo te privilegije, in to poje v vaše podatke. Pojdite v Nastavitve> Podatkovna uporaba in preverite, ali ima aplikacija najvišjo uporabnost »Ozadje«. Tu lahko izklopite ali izklopite splošno za vse aplikacije.

3.) Ne smeš nič pretakati!

Ko skočite v Android, prvič vidite veliko privlačnih stvari. Pretakanje avdio in video, igre, ki delujejo z internetom itd. Vse to se je treba izogibati, ne glede na to, kako navdušujoče - to je, če želite shraniti podatke.

Prav tako se glasi: nimate Android Market na vašem Galaxy Tabu?

Če morate porabiti medije, poskusite prenesti datoteke in jih predvajati brez povezave, če jih morate pretočiti in nato zmanjšati kakovost na najnižjo.

4.) Onemogočite samodejno posodabljanje aplikacij

Privzeto v aplikaciji Android se aplikacije samodejno posodabljajo v trgovini Google Play. Če tega niste vedeli, ko boste podatke dali, bodo vse vaše aplikacije začele posodabljati hkrati in preden veste, so vaši podatki šli z vetrom. Zaženite v Google Play> Nastavitve in izberite možnost »Ne samodejno posodabljanje aplikacij«.

5.) Onemogoči samodejno sinhroniziranje

Aplikacije, kot so Facebook, Google, Evernote, WhatsApp sinhronizirajo informacije, dokler so podatki vklopljeni, lahko nadaljujete in onemogočite samodejno sinhronizacijo. Pojdite v Nastavitve> Računi in ga odprite . S storitvijo, kot je Google, lahko do sinhronizacije uporabljate storitve, ki jih ne uporabljate, kot so Kiosk Google Play, Google+ Uploads, Keep itd. Oglejte si posnetek zaslona. Pomanjkljivost je, da se sinhronizacija začne šele, ko aplikacijo najprej onemogočite.

Torej ste končali z vsemi zgoraj naštetimi in še vedno so se pritožili pri porabi podatkov, potem si zaslužite 36 udarcev iz trsa!

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here